ALOITTELEVA LIIKKUJA | Liikuntakeskus LYKKE

ALOITTELEVA LIIKKUJA - Tule sellaisena kuin olet

"Haluan saada liikunnan osaksi arkeani ja saada sitä kautta lisää vireyttä sekä jaksamista. Minulla ei ole paljoa kokemusta liikkumisesta tai vielä säännöllistä liikuntarutiinia. Kaipaan tukea löytääkseni liikunnan, ravinnon ja levon sopivan suhteen.".

Tältä sivulta löydät LYKKEn suosituksia aloittelevalle liikkujalle.

KUNTOSALI


LYKKE naisille - KUNTOSALI

LYKKE naisille - kuntosalilta löydät kattavasti laitteita ja välineistöä monipuolista harjoittelua varten. Kiillekujalla Kivihaassa voit treenata aerobisilla laitteilla, helppokäyttöisillä painopakkalaitteilla sekä vapailla painoilla. Käytössäsi on myös toiminnallinen harjoittelualue.

Lue lisää

LYKKE naisille LAITEOPASTUS

Kaipaatko opastusta kuntosalin peruslaitteiden käytössä? LYKKE Laiteopastuksessa käydään läpi kuntosalin laitteita ja niiden toimintoja. Laiteopastuksen kesto n. 30 minuuttia.

Lue lisää


RYHMÄLIIKUNTA


JOOGA

Lempeä, kehon liikkuvuutta, hallintaa sekä voimaa lisäävä rauhallinen Lämpöstudion harjoitus. Tunti yhdistää eri joogalajeja koostuen hengitys-, liikkuvuus- ja voimaharjoituksista, venytyksistä sekä rentoutuksesta. Tunnilla harjoitellaan keskittymistä sekä rauhoittumista.

Lue lisää

KEHONHUOLTO

Palauttava tunti, joka sisältää aktiivisia liikkuvuusliikkeitä sekä venytyksiä. Harjoitus lisää liikkuvuutta sekä ennaltaehkäisee rasitusvammoja. Tunnilla on mahdollisuus tehdä kaikki liikkeet omaan tahtiin. Sopii kaikille ja kuuluu jokaisen liikuntakalenteriin.
​​​​​​​

Lue lisää

KIERTOHARJOITTELU

Monipuolinen kiertoharjoitus kuntosalin tai Jumppastudion laitteita sekä pienvälineistöä apuna käyttäen. Tunnilla treenaat ohjaajan opastuksella omaan tahtiisi aikaa vastaan. Kiertoharjoittelu parantaa lihaskuntoa sekä hapenottokykyä. Lämmittelethän ennen tunnin alkua.

Lue lisää

PILATES/PALLOPILATES

Rauhallinen Lämpöstudion tunti. Vahvistaa erityisesti keskivartalon voimaa ja syvempiä lihaksia. Pilates lisää liikkuvuutta sekä parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa. Harjoitukset tehdään oman hengityksen tahdissa, jolloin opit keskittymistä sekä rauhoittumista ja liikkeiden suorittamista omaa kehoa kuunnellen.

Lue lisää

REISI-PAKARA-VATSA

Tunnilla keskitytään muokkamaan keski- ja alavartalon lihaksia; vatsaa, pakaroita ja reisiä. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, joka sisältää jonkin verran askellusta. Työosuudessa vastuksena käytetään oman kehon painoa sekä kevyitä lisäpainoja. Lopussa venyttely. Tunnista löydät sekä helpon, että keskitason vaihtoehdon.

Lue lisää

RINTA-SELKÄ-KÄDET

Tunnilla keskitytään muokkaamaan ylävartalon lihaksia; rintaa, selkää, hartioita ja käsivarsia. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, joka saattaa sisältää jonkin verran askellusta. Työosuudessa käytetään vastuksena oman kehon painoa sekä kevyitä lisäpainoja. Lopussa venyttely.

Lue lisää

ZUMBA

Hauska ja hikinen tanssitunti, jossa jokainen kappale sisältää oman koreografian. Latinalaiset ja kansainväliset rytmit tempaavat mukaansa ja tunnilla tärkeintä onkin hyvä fiilis ja hauskanpito. Sanallinen ohjaus on vähäisempää.

Lue lisää

HELPPO

LYKKE ryhmäliikunnan tunnit, jotka on merkitty HELPPO-tunnisteella ovat myös aloitteleville ryhmäliikkujille sopivia tunteja, jotka eivät sisällä vaikeita askelkuvioita. Treeneissä edetään hieman rauhallisempaan tahtiin ja ohjaaja antaa liikevaihtoehtoja eri tasoisille liikkujille.

Lue lisää

LYKKE NAISILLE - VIDEOTUNTI

LYKKE videotunti on video-ohjattu ryhmäliikuntatunti, jonka voit itse käynnistää salin kosketusnäytöltä itsellesi sopivaan aikaan. Videotunteja voit käyttää Videostudiossa oman aikataulusi mukaisesti. Videotuntivalikoimasta löydät sekä LYKKEn, että seinäjokelaisen Unelmasalin tunteja.

Lue lisää


VALMENNUSPALVELUT


LÄHDE LIIKKEELLE

Oletko aloittelija tai kuntoutuja? Aloitatko treenin pitkän tauon jälkeen? LÄHDE LIIKKEELLE-valmennuksessa saat saat ohjeita ja tukea miten aloittaa säännöllisen liikunnan.

Lue lisää

PYSYVÄ MUUTOS

Kaipaatko kestävää muutosta? Haluatko muuttaa elämäntapojasi pysyvästi? PYSYVÄ MUUTOS – valmennus auttaa painonhallinnassa ja liikuntamotivaation ylläpitämisessä.

Lue lisää

RAVINTO

Onko ateriarytmi hukassa? Jojoileeko paino? Onko palautuminen tai kehittyminen hidastunut? RAVINTO-valmennuksesta saat avaimet terveellisempään, juuri sinulle sopivaan ruokavalioon.

Lue lisää

LYKKE VALMENTAJA TIINA KOSKELA (äitiyslomalla)

Hyvinvointi, liikunnan ilo, tavoitetta tukeva ruokavalio sekä riittävä lepo ovat valmennusfilosofiani perusta. Autan asiakkaitani löytämään terveyttä tukevan tavan liikkua sekä syödä. Kun perusasiat ovat kunnossa, on liikunta mahdollista säilyttää mukana arjessa myös haastavissa elämäntilanteissa.

Lue lisää

LYKKE VALMENTAJA ANNA NÄREAHO

Kokonaisuus on valmennuksieni perusta. Liikunta, palautuminen, ravinto ja riittävä uni luovat pohjaa nousujohteiselle harjoittelulle. Haluan opettaa asiakkaitani löytämään turvalliset ja tehokkaat liikkeet, jotka tukevat haluttuja tavoitteita.

Lue lisää


ARTIKKELIT


Miten ylläpidän terveyttäni ja toimintakykyäni?

Valtakunnallisten liikuntasuositusten mukaan lihaskuntoa sekä liikehallintaa parantava harjoitus tulisi tehdä kaksi kertaa viikossa. Rasittavaa liikuntaa tulisi tehdä 1h 15min per viikko tai vastaavasti reipasta liikuntaa 2 h 30 min per viikko. Kevyttä liikuskelua tulisi sisällyttää viikkoon mahdollisimman paljon. Kevyt liikuskelu tarkoittaa arkiaktiivisuutta ja esim. siirtymisiä paikasta toiseen. Paikallaoloa tulisi tauottaa aina, kun se on mahdollista. Palauttavaa unta tulisi saada riittävästi. ​​​​​​​

Lue lisää

OLETKO AKTIIVINEN ARJESSA?

Oletko sinä arjessa aktiivinen? Kuinka usein valitset siirtymisiin auton sijaan kävelyn tai pyöräilyn? Jokapäiväisillä valinnoilla voimme kerryttää huomaamattamme paljon liikuttuja kilometrejä viikko- ja kuukausitasolla. Arkiaktiivisuus on aliarvostettu liikuntamuoto, mutta terveyden kannalta yksi merkittävimmistä. Arkiaktiivisuudella on merkittäviä vaikutuksia painonhallinnassa sekä terveyden ylläpitämisessä.

Lue lisää

MUISTA USKALTAA

Uuden opettelu vaatii rohkeutta. Elämä vaatii uuden oppimista, koska muutosta tapahtuu jatkuvasti. Jätämmekö asioita tekemättä sen vuoksi, että pelkäämme epäonnistumista? Millaista sisäistä puhetta käymme itsemme kanssa tilanteissa, joissa jännitämme onnistumistamme? Puhummeko kannustavasti itsellemme vai nouseeko voimakkaammaksi äänet, jotka puhuvat epäonnistumisen puolesta?

Lue lisää

Pieniä askeleita päivittäin

Päivittäiset valinnat vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Ei ole niin suurta merkitystä, mitä teemme joulun ja uuden vuoden välillä vaan suurempi juttu on se, mitä tapahtuu uuden vuoden ja joulun välillä. On tärkeää ymmärtää hyvinvointiin vaikuttavat kokonaisuudet; uni, ravinto ja liikunta. Kun löydämme tasapainon ja itselle toimivan tavan näiden kolmen niin tärkeän asian välille, hyvinvointimme lisääntyy väistämättä.

Lue lisää


LIIKKUJATYYPIT

Minkälainen liikkuja sinä olet? Aloitteletko juuri liikuntamatkaasi vai onko liikunta jo osa arkeasi? Liikutko aktiivisesti vai ehkä jo tavoitteellisesti tai vaatiiko tämän hetkinen elämän tilanteesi mieluiten matalatehoista liikuntaa? Klikkaa kuvia ja näet, mitä Liikuntakeskus LYKKE tarjoaa erilaisille liikkujatyypeille.

Lue lisää