INSPIRAATIO LYKKE naisille | Liikuntakeskus LYKKE

INSPIRAATIO

Tältä sivulta löydät inspiraatiota omaan arkeen; asiaa hyvinvoinnista, ruokajuttuja sekä treenivinkkejä.

​​​​​​​Mikä sinua inspiroi?

Hyvinvointi


Miten ylläpidän terveyttäni ja toimintakykyäni?

Valtakunnallisten liikuntasuositusten mukaan lihaskuntoa sekä liikehallintaa parantava harjoitus tulisi tehdä kaksi kertaa viikossa. Rasittavaa liikuntaa tulisi tehdä 1h 15min per viikko tai vastaavasti reipasta liikuntaa 2 h 30 min per viikko. Kevyttä liikuskelua tulisi sisällyttää viikkoon mahdollisimman paljon. Kevyt liikuskelu tarkoittaa arkiaktiivisuutta ja esim. siirtymisiä paikasta toiseen. Paikallaoloa tulisi tauottaa aina, kun se on mahdollista. Palauttavaa unta tulisi saada riittävästi. ​​​​​​​

Lue lisää

KOHTI HYVINVOINTIA

Maanantaina, loman jälkeen, vuoden alussa tai syksyn kynnyksellä alkaa uusi kausi. Aloitamme uuden harrastuksen tai ehkä uuden työn tai kaipaamme muuten vain jotain muutosta aikaisempaan. Kuntosalit täyttyvät innokkaista treenaajista ja ihmiset siivoavat ruokavaliotaan.

Lue lisää

PALAUDU ARJESSA

Viihdytkö omassa arjessasi? Osaatko ottaa rennosti keskellä viikkoa ja pystytkö nollaamaan stressaavat asiat mielestäsi?
​​​​​​​Vai hengästyttääkö päivien juoksu? Jäävätkö yöunet vähälle ja lasketko päiviä lomaan tai viikonloppuun?

Lue lisää

MISSÄ SINUN ON HYVÄ OLLA?

Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan, missä sinun on todella hyvä olla?
​​​​​​​Missä on paikka, jossa voisit vain istua, sulkea silmäsi ja hengittää muutaman minuutin ilman keskeytyksiä?

Lue lisää

UNI

Monet meistä kärsivät unettomuudesta jossain elämämme vaiheessa. Unen puute vaikuttaa hormonitoimintaan ja saattaa vielä mielen matalalle. Tärkeää on panostaa unen laatuun pitkällä aikavälillä.

Lue lisää

Pieniä askeleita päivittäin

Päivittäiset valinnat vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Ei ole niin suurta merkitystä, mitä teemme joulun ja uuden vuoden välillä vaan suurempi juttu on se, mitä tapahtuu uuden vuoden ja joulun välillä. On tärkeää ymmärtää hyvinvointiin vaikuttavat kokonaisuudet; uni, ravinto ja liikunta. Kun löydämme tasapainon ja itselle toimivan tavan näiden kolmen niin tärkeän asian välille, hyvinvointimme lisääntyy väistämättä.

Lue lisää

PAREMPAA UNTA

Arjessa stressi ja kiire ovat usein läsnä ja molemmat saattavat helposti vaikuttaa yöuniin. Tässä muutama helppo vinkki, kuinka parantaa meille niin tärkeän unen laatua.

Lue lisää

FLOW

Tiedätkö tunteen, kun olet niin innoissasi jostain, että joudut keskittyä malttaaksesi antaa asioille aikaa tapahtua omalla painollaan?

Lue lisää


LYKKE lautasella


SÄÄNNÖLLISESTI, MONIPUOLISESTI, LAADUKKAASTI

Onko painonpudotuksen taustalla aina oltava dieetti ja laihdutusruokavalio, jossa syödään vain tiettyjä ruokia, tietty määrä ja tarkasti punnittuna? Lyhyesti ja ytimekkäästi, ei ole. Kun keskitymme rajoitetun ja tiukan ruokavalion sijaan ruokailun perusasioihin, emme tarvitse tiukkoja dieettejä voidaksemme hyvin. Ravinnosta puhuttaessa olisi hyvä ymmärtää, että olennaista on kokonaisuus.

Lue lisää

SOKERI

Kehomme reagoi yksilöllisesti sokeriin. Toinen pystyy syömään pienen jälkiruoan päivittäin, toisella makeat naposteltavat aiheuttavat suuria heittelyitä verensokerissa tai esimerkiksi iho-oireita. Kehomme pyrkii aina tasapainotilaan ja niinpä se tottuu kaikkeen mitä riittävän pitkään ylläpidetään. Niin terveelliseen, kuin epäterveelliseenkin.

Lue lisää

HYVÄT PAHAT HIILIHYDRAATIT

Ruokavalioon liittyvät asiat puhuttavat. Kahvipöytäkeskusteluissa jaamme vinkkejä, uskomuksia ja ajatuksiamme terveellisestä sekä epäterveellisestä ravinnosta. Teemme monet valintamme totuttujen tapojen pohjalta. Joskus meillä on myös vahvoja uskomuksia ilman, että ne välttämättä pohjautuvat erityisen vankkaan tietoon. Hiilihydraatit nousevat yhtenä hyvin kiisteltynä energiaravintoaineena keskusteluihin mukaan.

Lue lisää

PÄIVÄN TÄRKEIN ATERIA

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Mistä sinun aamiaisesi koostuu?

Lue lisää

PEHMEÄ KURPITSAKEITTO

Syksyllä kauppojen hyllyihin ilmestyvät ihanat kurpitsat. Kurpitsaa löytyy monessa värissä, monessa muodossa ja monessa koossa. Kurpitsaa voi lisätä paistoksiin ja vuokiin tai siitä voi tehdä ihania leivonnaisia.

Lue lisää

RAASTEPIHVIT

Maukkaat raastepihvit sopivat täydellisesti sadonkorjuun aikaan. Käytä pääruuan lisukkeena tai sellaisenaan esim. kermaviilikastikkeen kanssa.

Lue lisää

Ihana avokado

Avokado on oivallinen hyvän rasvan lähde, joka sopii levitteeksi leivän päälle, soseutettuna smoothieen tai vaikkapa kuutioituna salaattiin.

Lue lisää

Paremmat letut

Kevyempi versio ihan tavallisista letuista on helppo toteuttaa.

Lue lisää


TReenivinkit


MITEN LIIKKUA TURVALLISESTI RASKAUSAIKANA?

Liikunta auttaa odottavaa äitiä jaksamaan paremmin kasvavan vatsan sekä muuttuvan ryhdin kanssa. Liikunta myös lisää mielihyvähormonien tuotantoa, joten on hyvä yrittää löytää itselle sopiva ja mielekäs tapa liikkua myös odotusaikana.

Lue lisää

DYNAAMINEN LIIKKUVUUSTREENI

Tämä liikkuvuustreeni tuo lempeää liikettä rangalle. Voit tehdä treenin ihan omana harjoituksenaan tai vaikkapa reippaan lenkin jälkeen. Muista hengittää koko harjoituksen ajan ja pidä keskivartalon syvä tuki aktivoituna.

​​​​​​​Tee liikkeitä 10 toistoa / liike. 2- 3 kierrosta.

Lue lisää