FLOW | Liikuntakeskus LYKKE

FLOW

Tiedätkö tunteen, kun olet niin innoissasi jostain, että joudut keskittyä malttaaksesi antaa asioille aikaa tapahtua omalla painollaan?

Kun elämässä tapahtuu kivoja juttuja ja löydämme hyvän flow-tilan, saatamme ajautua suorittamaan melko intensiivisestikin. Tätä voidaan kutsua positiiviseksi stressiksi. Olo on silloin energinen, olemme tehokkaita ja saamme paljon aikaan. Lyhytaikainen positiivinen stressi saa meidät laittamaan parhaamme peliin.

Pitkään jatkuessaan positiivinen stressi saattaa kuitenkin muuttua negatiiviseksi. Mikäli esim. yöunet jäävät pitkällä aikavälillä liian lyhyiksi, palautumista ei tapahdu tarpeeksi päivän aikana ja aivot ovat ylivirittyneet. Silloin hyvinvointi alkaa kärsiä ja fyysisiäkin oireita saattaa ilmaantua. Pitkäaikaisemman stressin seurauksena vastustuskyky laskee ja silloin monesti seurauksena onkin flunssa ja väsymys.

Palautumisesta olisi siis hyvä pyrkiä huolehtimaan myös silloin kun elämässä tapahtuu paljon kivoja juttuja. Kun tunnistat itsessäsi stressioireita, puutu niihin, vaikka päällä olisi superhyvä flow.


MISSÄ SINUN ON HYVÄ OLLA?

Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan, missä sinun on todella hyvä olla?
​​​​​​​Missä on paikka, jossa voisit vain istua, sulkea silmäsi ja hengittää muutaman minuutin ilman keskeytyksiä?

Lue lisää


INSPIRAATIO

Tältä sivulta löydät inspiraatiota omaan arkeen; asiaa hyvinvoinnista, ruokajuttuja sekä treenivinkkejä.

​​​​​​​Mikä sinua inspiroi?

Lue lisää