PAREMPAA UNTA | Liikuntakeskus LYKKE

PAREMPAA UNTA

Arjessa stressi ja kiire ovat usein läsnä ja molemmat saattavat helposti vaikuttaa yöuniin. Tässä muutama helppo vinkki, kuinka parantaa meille niin tärkeän unen laatua.

  • Sulje telkkari, hiljennä musiikit ja laita kännykkä syrjään (ja äänettömälle) tunti ennen nukkumaan menoa. Mieli rauhoittuu kun suljet ylimääräiset häiriötekijät.
  • Viilennä makuuhuone. Keho rentoutuu ja nukahtaa paremmin kun lämpötila laskee hieman.
  • Tee muutama lempeä ja rentouttava venytys sängyssä, esimerkiksi pakaravenytys ja rangankierto. Pyri samalla hengittämään rauhallisesti nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Hengitykset ja lempeät venytykset valmistavat kehoa nukahtamiseen.
  • Pyri pitämään ajatukset loitolla päivän askareista tai tulevan päivän puuhista. Keskitä mietteesi esimerkiksi omaan kehoon. Vie ajatusta jalkoihin, lantioon, vatsaan, selkään, rintaan, hartioihin sekä käsiin. Tunne kuinka koko keho rauhoittuu ja rentoutuu. Pyri rentouttamaan myös niskan ja kasvojen lihakset.

UNI

Monet meistä kärsivät unettomuudesta jossain elämämme vaiheessa. Unen puute vaikuttaa hormonitoimintaan ja saattaa vielä mielen matalalle. Tärkeää on panostaa unen laatuun pitkällä aikavälillä.

Lue lisää


PALAUDU

PALAUDU-tunnit ovat rauhallisempia, jokaisen harjoituskalenteriin kuuluvia tunteja. Harjoitukset lisäävät liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä auttavat palautumaan. PALAUDU-tunnin tunnistat kukka-symbolista.

Lue lisää


INSPIRAATIO

Tältä sivulta löydät inspiraatiota omaan arkeen; asiaa hyvinvoinnista, ruokajuttuja sekä treenivinkkejä.

​​​​​​​Mikä sinua inspiroi?

Lue lisää