AKTIV | Liikuntakeskus LYKKE

AKTIV - Att må bra och vara frisk är ett resultat av enkla saker

"Jag har erfarenhet av fysisk aktivitet och vill upprätthålla en regelbunden motionsrutin. Mångsidig motion är en del av min vardag."

På den här sidan hittar du LYKKEs rekommendationer för aktiv motionerare.

GYM


LYKKE FÖR KVINNOR - TRÄNINGSGÅNG

LYKKE FÖR KVINNOR - TRÄNINGSGÅNG är en halv timmes träning med LYKKE personlig tränare. Temat för träningsgången får du välja själv. Efter din anmälning får du tidföreslag och en kort bakgrundsformulär till din epost. Med hjälp av dina svar kan tränaren planera innehållet för träningsgången.

Läs mer


GRUPPTRÄNING


BODYCOMBAT

LesMills - konseptpass baserat på olika kampsporter. Passet utvecklar muskeluthållighet såväl som den aeroba konditionen och ger mer explosivitet, smidighet och snabbhet.

Läs mer

BODYPUMP

LesMills – konceptpass som utvecklar muskeluthållighet. Under passet tränas kroppens största muskelgrupper med hjälp av en skivstång och tilläggsvikter. Ingen koreografi.

Läs mer

BODYSTEP

LesMills - konceptpass som utvecklar koordination, syreupptag och uthållighet. Det roliga koreografiska passet utförs med hjälp av ett stegbräde; vi höjer pulsen, gör muskelträningsövningar och jobbar fram lite svett.

Läs mer

BRÖST-RYGG-ARMAR (RINTA-SELKÄ-KÄDET)

Passet fokuserar på att forma överkroppens muskler; bröst, rygg, axlar och armar. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Under arbetsdelen används din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet avslutas med stretching.

Läs mer

DANS (TANSSI)

Ett roligt och svettigt danspass där varje låt innehåller sin egen koreografi.

Läs mer

KROPPSVÅRD (KEHONHUOLTO)

Ett återhämtande pass som innehåller aktiva rörlighetsrörelser och stretching. Övningen ökar rörligheten och förhindrar förslitningsskador. Passet erbjuder möjligheten att utföra alla rörelser i ens egen takt. Lämpar sig för alla och ingår i allas träningskalender.

Läs mer

LÅR-RUMPA-MAGE (REISI-PAKARA-VATSA)

Passet fokuserar på att forma musklerna i bålen och underkroppen; mage, rumpa och lår. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Under arbetsdelen används din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet avslutas med stretching. Passet erbjuds både som lätt och medelsvårt.

Läs mer

MAGE-RYGG (VATSA-SELKÄ)

Mage-rygg-passet förbättrar hållningen och stärker bålstyrkan. Efter en kort uppvärmning tränas bålens muskler effektivt. Ingen koreografi.

Läs mer

PILATES/BOLLPILATES

Ett lugnt pass som särskilt stärker bålstyrkan och djupt liggande muskler. Pilates ökar rörligheten och förbättrar hållningen och kroppskontrollen. Övningarna görs i takt med din egen andning, så att du kan lära dig att koncentrera dig, koppla av och utföra rörelserna medan du lyssnar på din egen kropp.

Läs mer

POWER (TEHO)

Effektivt, holistiskt träningspass för hela kroppen som ökar muskeluthålligheten och förbättrar syreupptagningsförmågan. Efter uppvärmningen tränas de största muskelgrupperna som batteri- eller cirkulärträning på platsen med timer. Träningsdelen innehåller rörelser med både kroppsvikt och tilläggsvikter. Passet avslutas med kroppsvårdsträning som inkluderar aktiva rörlighetsövningar och stretching. Passet innehåller inga stegövningar.

Läs mer

TONING (KIINTEYTYS)

Mångsidig träning som stärker hela kroppen och använder din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Efter uppvärmningen följer mångsidig träning av hela kroppens muskler. Passet avslutas med stretching.

Läs mer

ZUMBA

Ett roligt och svettigt latinsk musik baserat danspass där varje låt innehåller sin egen koreografi.

Läs mer


COACHNINGTJÄNSTER


PERMANENT FÖRÄNDRING

Behöver du varaktig förändring? Vill du ändra dina levnadsvanor permanent? PERMANENT FÖRÄNDRING – coachningen hjälper till med viktkontroll och med att upprätthålla träningsmotivationen.

Läs mer

STYRKA PÅ RÄTT SÄTT

Vill du bli mer vältränad och utveckla din styrkenivå? Vill du få resultat med hjälp av regelbunden träning? STYRKA PÅ RÄTT SÄTT – coachningen lämpar sig för dig som redan känner till styrketräning. Med hjälp av en coach diversifierar du din träning och uppnår resultat.

Läs mer

Individuell coachning UTHÅLLIGHET

Vill du förbättra din kondition? Vill du lära dig övningar som stöder din träning? UTHÅLLIGHET – coachningen hjälper dig att uppnå ditt mål.

Läs mer

KOST

Saknar du måltidsrytm? Har du konstanta viktförändringar? Har återhämtningen eller utvecklingen avtagit? KOST-coachningen ger dig nycklarna till en hälsosammare kost som passar just dig.

Läs mer

LYKKE COACH Anna Näreaho

Helheten är grunden för min coaching. Motion, återhämtning, näring och tillräcklig sömn är grunden för progression för träningen. Jag vill lära mina kunder att hitta trygga och effektiva rörelser, som stöder deras specifika mål. ​​​​​​​

Läs mer

LYKKE COACH Tiina Koskela (På mammaledighet)

Välbefinnande, glädjen från träningen, en stödjande kost och tillräcklig vila är min coachningsfilosofi. Jag hjälper mina kunder att hitta en hälsosam livsstil genom rörelse och kost. När grundläggande aspekter är på plats blir det möjligt att behålla träningen som en del av vardagen även i utmanande livssituationer.

Läs mer


ARTIKEL


HUR MAN TRÄNAR TRYGGT UNDER GRAVIDITETEN?

Motion hjälper den blivande modern att orka bättre med sin växande mage och ändrade hållning. Motion ökar också produktionen av njutningshormoner, så det är bra att försöka hitta ett lämpligt och meningsfullt sätt att röra på sig på även under graviditeten.

Läs mer

SÖMNEN

Många av oss lider någon gång i våra liv av sömnlöshet. Sömnbrist påverkar våra endokrina funktioner och kan förorsaka nedstämdhet. Det är viktigt att investera i sömnkvaliteten på lång sikt.

Läs mer


MOTIONERARETYP

Hurdan motionerare är du? Håller du på att börja med träningen eller är motionen redan en del av din vardag? Motionerar du aktivt eller kanske även resultatinriktad? Eller kräver din livssituation för tillfället fysisk aktivitet med låg effekt?

Läs mer