NEUROSONIC | Liikuntakeskus LYKKE

NEUROSONIC

Neurosonic – avslappningsapparater producerar en lågfrekvent vibration som lugnar det autonoma nervsystemet. Vibrationen tar dig in i ett meditativt tillstånd, där stress lindras, återhämtningen förbättras och sömnens hälsosamma effekter förstärks.


Återhämtning sker snabbare.

Stress minskar.

Insomnandet förbättras.

Sömnens kvalitet förbättras.

*****​​​​​​​

Med LYKKE för kvinnor medlemskap får du använda Neurosonic obegränsat. Neurosonics tidsbokning görs på plats i motionscentret. Utanför Neurosonic rummet hittar du en kalender dit du skriver ditt namn, klockslag och programmetslängd. Kom ihåg att titta noggrant på föregåendes persons tidsbokning, för att förhindra tidsbokningar på varandra

Dörren till Neurosonicrummet ska hållas öppen. På dörren finns en skylt där det står upptagen/ledig. Kom ihåg att svänga skylten till "upptagen" då du använder den, och svänga tillbaka skylten till "ledig" då du är klar.

I neurosonic rummet finns instruktioner på vad du ska göra. Visst hantera du apparaterna försiktigt och lämnar dem tillbaka efter användning. Visst lämnar du också tyngdtäcket fint viket på madrassen.

Om du inte testat Neurosonic innan rekommendrar vi att du kommer under kundbetjäningstiderna så vi kan visa hur den fungerar.

Du kan också köpa Neurosonic-gånger, fast du är inte medlem. Fråga lediga tider via epost vaasa@lykkenaisille.fi.

Välkommen!


I Neurosonic kan du enkelt välja färdiga 10–40 minuters program för avslappning, aktivering eller återhämtning. Ta en powernap mitt i en hektisk dag eller välj ett lugnande program för sömnproblem eller stress. Du kan använda aktiveringsprogram för att öka din ämnesomsättning, öka din vakenhet eller värma upp dina muskler. Återhämtningsprogram är lämpliga efter idrott eller för att lindra till exempel svullnad. Alla program främjar sömnkvaliteten och bidrar till både fysisk och mental återhämtning. Effekterna är individuella och regelbunden användning ger bäst resultat.

OBS! Visst justerar du inte vibrationsnivån över 30 första gången du använder Neurosonic. Om vibrationen känns obehagliga, sluta programmet.


AVSLAPPNING

 • 10min
  Programmet lindrar muskelspänningar, huvudvärk och muskelvärk. Lämplig att använda mitt på dagen tack vare sin uppfriskande effekt. Vid neurologiska symtom kan programmet användas för att effektivt lindra spasticitet. Du kan ta programmet två gånger i rad för att lindra huvudvärk.

 • 20min
  Använd programmet speciellt för att lindra muskelsmärtor och muskelspänningar i ryggområdet. Kan även användas som ett avkopplande helkroppsprogram som lindrar stress och främjar sömnkvaliteten. Särskilt bra program för nack-axelspänningar och ländryggssmärtor.

 • 25min
  Programmet innehåller mycket lugnande faser. Använd det här programmet när du börjar använda enheten och när det finns en sömnstörning, eftersom programmet är speciellt utformat för att lindra symtomen på sömnstörningar och stress. Du kan också använda den för att slappna av dina muskler.

 • 39min
  ​​​​​​​I programmet ingår lugnande/avslappnande faser samt en masserande fas. Effekterna liknar ett 25-minuters avslappningsprogram, men aktiverar ämnesomsättningen mer. Mycket avslappnande och även lämplig för att lindra sömnstörningar och muskelavslappning.

AKTIVERING

 • 12min
  Kort avslappning/massage för att aktivera vakenhet, öka ämnesomsättningen, lindra muskelspänningar, huvudvärk och smärtor. Lämplig för användning på morgonen eller dagen tack vare den akuta aktiverande effekten. Vi har märkt att hos CFS-individer hjälper programmet till med vakenhet och sömnkvalitet. Programmet kan också förbättra sömnkvaliteten hos friska individer.

 • 24min
  ​​​​​​​Programmet är designat för att aktivera hela kroppen. Frekvenserna är högst i detta program, så använd det inte i de tidiga stadierna av behandlingen om du har sömnstörningar, fysisk stress eller ångest, migrän, epilepsi eller annan känslighet för vibrationsstimulering. Lämplig för aktiv muskelvärmning och till exempel neurologisk rehabilitering för att aktivera muskelfunktionen. Väldigt aktiverande!

ÅTERHÄMTNING

 • 37min
  Programmet är utformat för att främja fysisk och mental återhämtning. Ökar kraftigt blod- och vätskecirkulationen samtidigt som musklerna slappnar av. Ett bra program exempelvis för behandling av smärta och svullnad och dålig blodcirkulation. Programmet är speciellt lämpligt för fibromyalgi, ödem eller DOMS-symtom. Typ II diabetiker kan också dra nytta av programmet. Främjar också sömnkvaliteten.

 • 41min
  ​​​​​​​Använd programmet för att återhämta dig och främja sömnkvaliteten, till exempel efter träning, senare på kvällen. Ett bra kombinationsprogram även för behandling av sömnstörningar, muskelspänningar, huvudvärk, värk, svullnad och dålig perifer blodcirkulation.

Använd inte Neurosonic i fall du har:

 • Akut inflammationstillstånd
 • Akut blodpropp
 • Aktiv cancer
 • Förkylning eller feber
 • Akut diskbråck
 • Ögonsjukdom
 • Om du har just blivit opererad eller om du har någon annan risk för blödningar.
 • Om du är gravid
 • I fall du har tagit ett vaccin får du inte använda Neurosonic på 24 h efter vaccinet tagits.


Om du har epilepsi, migrén eller eller någon annat som påverkar hjärnan och kan därav ge seriösa symptom och sjukdomar, får du inte använda aktiverings program. Vi rekommenderar att i fall du lider av de som just nämndes, (att du inte heller riktar vibrationerna mot huvudet på avslappnings programmen.