FYSISK AKTIVITET MED LÅG EFFEKT | Liikuntakeskus LYKKE

FYSISK AKTIVITET MED LÅG EFFEKT - ​​​​​​​Vi har bara ett liv

"Jag vill röra på mig försiktigt medan jag lyssnar på min kropp och återhämtar mig från vardagens påfrestningar. Min livssituation tillåter för tillfället inte högintensiv träning."

På den här sidan hittar du LYKKEs rekommendationer för motionerare som vill ha fysisk aktivitet med låg effekt.

GYM


LYKKE GUIDNING FÖR TRÄNINGSMASKINER

Lär känna träningsmaskinerna på gymmet med hjälp av vår personal tränare. Guidning varar ca. 30 minuter.

Läs mer


GRUPPTRÄNING


KROPPSVÅRD (KEHONHUOLTO)

Ett återhämtande pass som innehåller aktiva rörlighetsrörelser och stretching. Övningen ökar rörligheten och förhindrar förslitningsskador. Passet erbjuder möjligheten att utföra alla rörelser i ens egen takt. Lämpar sig för alla och ingår i allas träningskalender.

Läs mer

PILATES/BOLLPILATES

Ett lugnt pass som särskilt stärker bålstyrkan och djupt liggande muskler. Pilates ökar rörligheten och förbättrar hållningen och kroppskontrollen. Övningarna görs i takt med din egen andning, så att du kan lära dig att koncentrera dig, koppla av och utföra rörelserna medan du lyssnar på din egen kropp.

Läs mer

YOGA (JOOGA)

Ett milt och lugnt träningspass i Värmestudion som ökar rörligheten, kroppsskontrollen och styrka. Passet kombinerar olika typer av yoga, bestående av enkla andnings-, rörelse- och styrkeövningar, stretching och avslappning. Under passet lär man sig koncentration och avslappning.

Läs mer

ÅTERHÄMTNING

ÅTERHÄMTNING-passen är lugnare pass som ingår i alla träningskalendrar. Övningarna ökar rörligheten och kroppskontrollen och hjälper till med återhämtningen. Återhämtnings-passet känns igen på blom-symbolen.

Läs mer

LÄTT

LYKKE gruppträningspass som är märkta LÄTT, lämpar sig också för personer som är nybörjare på gruppträningspass och innehåller ingen svår koreografi. Under träningen framskrider man i en lite lugnare takt och coachen ger olika rörelsealternativ till personer på olika nivåer.

Läs mer


COACHNINGTJÄNSTER


RÖR PÅ DIG

Är du nybörjare eller får du rehabilitering? Börjar du träna igen efter en längre paus? Med RÖR PÅ DIG-coachningen får du råd och stöd på hur du börjar en regelbunden träning.

Läs mer

PERMANENT FÖRÄNDRING

Behöver du varaktig förändring? Vill du ändra dina levnadsvanor permanent? PERMANENT FÖRÄNDRING – coachningen hjälper till med viktkontroll och med att upprätthålla träningsmotivationen.

Läs mer

KOST

Saknar du måltidsrytm? Har du konstanta viktförändringar? Har återhämtningen eller utvecklingen avtagit? KOST-coachningen ger dig nycklarna till en hälsosammare kost som passar just dig.

Läs mer

LYKKE COACH Anna Näreaho

Helheten är grunden för min coaching. Motion, återhämtning, näring och tillräcklig sömn är grunden för progression för träningen. Jag vill lära mina kunder att hitta trygga och effektiva rörelser, som stöder deras specifika mål. ​​​​​​​

Läs mer

LYKKE COACH Tiina Koskela (På mammaledighet)

Välbefinnande, glädjen från träningen, en stödjande kost och tillräcklig vila är min coachningsfilosofi. Jag hjälper mina kunder att hitta en hälsosam livsstil genom rörelse och kost. När grundläggande aspekter är på plats blir det möjligt att behålla träningen som en del av vardagen även i utmanande livssituationer.

Läs mer


ARTIKEL


ÅTERHÄMTNING I VARDAGEN

Trivs du i din egen vardag? Lyckas du koppla av mitt i veckan och klarar du att bli av med stressrelaterade tankar?
Eller gör dagsrytmen dig andfådd? Får du för lite sömn och räknar du dagarna till semestern eller helgen?

Läs mer

DAGENS VIKTIGASTE MÅLTID

Frukosten är dagens viktigaste måltid. Vad består din frukost av?

Läs mer


MOTIONERARETYP

Hurdan motionerare är du? Håller du på att börja med träningen eller är motionen redan en del av din vardag? Motionerar du aktivt eller kanske även resultatinriktad? Eller kräver din livssituation för tillfället fysisk aktivitet med låg effekt?

Läs mer