TAIKASANA: SÄÄNNÖLLISYYS | Liikuntakeskus LYKKE

Taikasana: Säännöllisyys

Arki on hektistä ja usein säännöllisen ruokarytmin sekä terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on haastavaa. Suunnitelmallisuus on puoli ruokaa ja vie pitkälle.


Ruokarytmin säännöllisenä pitäminen ja aterioiden ennakointi on yllättävän haastavaa. Mikäli päivät ovat täynnä ohjelmaa eikä ruokahetkiä ole millään tavalla suunniteltu etukäteen, välipalat saattavat jäädä väliin ja ateriavälit venyvät pitkiksi. Silloin syömisen hallinta vaikeutuu ja ateriakoot sekä syömiseen käytetty aika kasvavat. Epäsäännöllisellä ruokailulla on hankala saada täytettyä energiavarastoja riittävästi. Vaikka kehosi ei vielä osaisi kertoa säännöllisyyden positiivisista vaikutuksista, on se kokeilun arvoinen juttu. Energinen olo, vatsan toiminta ja oman syömisen hallinta ovat sellaisia asioita, jotka huomaat jo lyhyelläkin aikavälillä.

Ateriarytmin suunnittelu, aterioiden valmistelu ja tilanteiden ennakointi ovat taikasanat terveellisen ruokavalion ylläpitämiselle. Kun valmiita aterioita löytyy kotoa kaapista tai pakkasesta, on vaikeampi turvautua epäterveellisiin valintoihin. Välillä voi mennä sieltä mistä aita on vähän matalampi, mutta jo tunnissa saa useamman päivän ruuat valmiiksi. Kannattaa uhrata tuo tunti helpottamaan arkea silloin kun kiire painaa päälle.

Anna kehollesi mahdollisuus toimia täysillä moottoreilla ja energiavarastojen täyttyä puhtaasta ruuasta!