LIIKKUVUUSHARJOITTELU OSAKSI LIIKUNTAOHJELMAA | Liikuntakeskus LYKKE

Liikkuvuusharjoittelu osaksi liikuntaohjelmaa

Venyttelyä ja aktiivista liikkuvuusharjoittelua kannattaa lisätä omaan harjoituskalenteriin. Mieli virkistyy ja keho kiittää, kun hellit sitä lempeillä harjoituksilla säännöllisesti.

Liikkuvuusharjoittelua voi olla monenlaista ja tekemällä harjoituksia säännöllisesti saat paremman ryhdin, ennaltaehkäiset rasitusvammoja sekä palaudut nopeammin. Liikkuvuusharjoituksilla edesautat myös tasapainon sekä kehonhallinnan kehittymistä

Lyhytkin venyttelytuokio viikossa on 100% enemmän kuin ei lainkaan. Liikkuvuus paranee ja pysyy yllä vain jos venyttely on säännöllistä. Liitä venyttely osaksi harjoitustasi ja tee aktiivisia liikkuvuusliikkeitä alkulämmittelynä ennen lihaskuntoharjoitusta sekä kävely- ja hölkkälenkin yhteydessä. Painota venytellessä erityisesti kireitä ja harjoituksessa kuormitettuja lihaksia.


Venyttele vain lämpimiä lihaksia. Tee aina pieniä aktiivisia ja lihasta lämmittäviä liikkeitä ennen kuin ryhdyt venyttelemään. Älä venytä lihasta voimakkaasti juuri ennen tai heti jälkeen harjoittelun. Mitä rankempi treeni, sitä pidempi aika on hyvä pitää treenin ja venytyksien välissä.


Ennen treeniä kannattaa suosia lyhyitä, 5-10 sekunnin venytyksiä. Harjoituksen jälkeen voit tehdä keskipitkiä (20-30s) venytyksiä. Jos haluat panostaa kunnolla liikkuvuuden lisäämiseen, mahduta viikko-ohjelmaasi 1-2 harjoitusta, joissa venytysten kesto voi olla jopa 30-120 sekuntia. Muista valita etenkin pidempiin venytyksiin aina mahdollisimman mukava venytysasento ja kiinnitä huomiota lantion, selän sekä pään asentoon. Etsi sopivaa venytyskohtaa ja nautiskele. Venyttelyn ei kuulu sattua.
​​​​​​​

Kun olet kerran saanut liikkuvuuden hyvälle mallille, sen ylläpitäminen sujuu helposti.


Taikasana: Säännöllisyys

Arki on hektistä ja usein säännöllisen ruokarytmin sekä terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on haastavaa. Suunnitelmallisuus on puoli ruokaa ja vie pitkälle.

Lue lisää